Automatisch lassen

Voor het automatisch lassen of robotlassen beschikt Machinefabriek Delwi/Groenink over drie installaties. De eerste betreft een relatief kleine lasrobot voor producten tot 250 kilo. Daarnaast is er een tweede installatie, die geschikt is voor twee producten van 6 bij 3 meter tot een gewicht van 5.000 kilo per product.

Deze installatie voor automatisch lassen is uitgerust met een tandemsysteem waarbij gewisseld kan worden tussen een enkel of dubbel laspistool. Zo kan er met twee draden tegelijk automatisch worden gelast. Hierbij legt de eerste draad een grondnaad en zorgt de tweede voor de vulling van de las. Door deze techniek van automatisch lassen is het mogelijk zeer hoge lassnelheden te halen tot zelfs 1,5 meter per minuut!

Vervolgens beschikt de robotafdeling over een derde installatie. In deze configuratie staan 2 lasrobots opgesteld tussen 3 werkstations. Daarmee wordt een hoge productiesnelheid gecombineerd met een maximale inschakelduur. Bovendien heeft het automatisch lassen met 2 lasrobots op één product een zeer gunstig effect op de warmte-inbreng in het product. Ook deze configuratie is uitgerust met het zogenaamde tandemsysteem.

Automatisch Lassen Robot Delwi Groenink
Automatisch Lassen Delwi Groenink

Heeft u nog vragen?

Laat ons met u meedenken en neem contact op voor een vrijblijvend gesprek!

Engineering

Plaatwerkerij

Verspaning

Lasserij

Coating

Montage